Feest bij NEMO: taart met vuurwerk

Jubileumfeest

Tijdens dit exclusieve verjaardagsfeest op vrijdag 8 december viert NEMO het jubileum samen met de mensen die zijn uitgenodigd.

De nieuwsgierigste avond van het jaar

NEMO bestaat een eeuw! Daar hoort natuurlijk een feest bij. Tijdens deze nieuwsgierigste avond van het jaar is er van alles te beleven. Wetenschappers geven live antwoord op allerlei leuke en interessante vragen, er zijn spannende workshops en verrassende demonstraties.

Programma

Van 19.30 tot 22.00 uur
Locatie: in NEMO Science Museum

Niet alleen zijn er muziek, hapjes en drankjes, er valt ook van alles te ontdekken:

De Grote Vragenshow

In deze show wordt er live antwoord gegeven op de meest verrassende vragen die ingestuurd zijn op NEMO100jaar.nl. Misschien krijg je wel antwoord op jouw eigen ingestuurde vraag!

Hoe weet je wat waar is?

Wat is de waarheid? Hoe herken je leugens? Hoe werken illusies? Welke rol spelen je zintuigen? In deze interactieve sessie wordt onderzocht hoe je feit en fictie uit elkaar kunt houden.

NEMO Science Tour

Na 100 dagen door Nederland is de Science Tour bij NEMO aangekomen. Hoe blijft een vliegtuig in de lucht? Waarom verandert het geluid van een auto als hij je voorbijrijdt? Ontdek het in de verrassende en interactieve demonstratie.

Bezoekers in NEMO

Nieuwsgierig de toekomst in

Ontdek spelenderwijs waarom het belangrijk is vragen te stellen en na te denken over de toekomst in deze interactieve workshop.

Wat-Denk-Je-Zelf-Quiz

Ben jij een echte wijsneus? Weet je het beter dan je broer/vader/vriendin? Doe dan mee aan deze interactieve quiz en test je kennis!

Mens of computer, wie is slimmer?

Nemen slimme computers de wereld over? Of zijn mensen toch slimmer? Doe mee met dit onderzoek waarin Claire Stevenson van de UvA ChatGPT bestudeert.

Proefjes in het lab

Wie kent het lab van NEMO niet?! Trek je labjas aan, zet een veiligheidsbril op en doe experimenten met alledaagse spullen.

Kettingreactie

Een echte NEMO-klassieker. Een bewegende kantoorstoel, knallende ballonnen en vallende dominostenen. Welkom in de wereld van potentiële en kinetische energie!

Dans mee in de Silent Disco

Geen echt feest zonder een dansvloer! Koptelefoon op en voetjes van de vloer: ga lekker los op de leukste plaatjes in de Werkplaats van NEMO.

Silent Disco in NEMO

Lekker eten en drinken

NEMO trakteert op een drankje en hapje. Meer dorst of trek? In het restaurant zijn grotere maaltijden en extra drankjes te koop.

Tickets

Dit evenement is alleen voor genodigden. Alle winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.